Finns det något mer rogivande
än att sitta framför en öppen spis eller en vedeldad kamin?


Vi hjälper er gärna med att hitta den perfekta eldstaden för just er!

Det finns många märken och modeller på kaminer och spisar. Vi har bra kontakter med flera olika leverantörer.
 

KAMINER & SPISAR

Idag finns det en uppsjö med olika modeller, fabrikat och leverantörer av både kaminer och spisar. 

Vi installerar alla märken av spisar och kaminer utifrån era önskemål!

SKORSTENAR

Det finns olika metoder för installation av skorstenar, beroende på var i bostaden du vill ha din eldstad. Här kan du läsa lite mer om de olika alternativen. Kontakta gärna mig om du har frågor och funderingar, så hjälper jag dig!

Traditionellt murad skorsten

Om du behöver ha flera kanaler i skorstenen använder man sig av traditionell murning. Den placeras i närheten av hustes nock.

Modulskorsten

Tryggt och säkert med murade blockskorstenar av pimpsten.
Det spelar ingen roll om du har en braskamin, öppen spis, kakelugn eller värmepanna. En murad blockskorsten passar alla slags eldstäder – och du kan ansluta flera eldstäder till samma skorsten. Eldstäderna kan till och med vara lokaliserade till olika våningsplan.
Grunden till SkorstensFolkets murade skorstenar är block av pimpsten. Blocken sammanfogas till skorstenar som har lång livslängd och hög säkerhet. Med en murad blockskorsten sover du gott om natten. Pimpsten är en ren naturprodukt som effektivt isolerar värmen och förhindrar att giftiga gaser läcker in i din bostad.

För nordiska förhållanden
SkorstensFolkets pimpstensskorsten G20 är tillverkad av lavasten från vulkanen Hekla på Island. I G20 erbjuder vi en blockskorsten med maximal pålitlighet som är specialanpassad för nordiska förhållanden.
Skorstenen tillverkas genom vår danska samarbetspartner Scancore Skorstenssystemer som utvecklat och tillverkat pimpstensskorstenar i mer än 25 år.

Stålskorsten

Expo Inox är namnet på våra stålskorstenar. De är lätta när det gäller vikt och montage, men är ett tungt och rejält alternativ ur säkerhetssynpunkt. Dessutom är Expo Inox mycket prisvärda.
Både innermanteln och yttermanteln tillverkas av syrafast, rostfritt stål med en 25 mm eller 50 mm tjock isolering av mineralull. Skorstenarna består av moduler som fogas samman för att sedan säkras med ett låsband. Metoden är beprövat tillförlitlig och ger dig en säker och läckagefri stålskorsten. I utrymmet där eldstaden är uppställd finns också möjlighet att välja en skorstensmodell utan låsband – Expo Extetic.

Flera längder och dimensioner
SkorstensFolkets moduler för Expo Inox finns i flera längder och dimensioner. Längderna startar vid 190 mm. Dessutom erbjuder vi kopplingsstycken till alla eldstäder på marknaden, vilket gör att du kan välja eldstad helt fritt. Modulerna finns i två modeller, en schaktfri modell och en modell som kräver schakt.

Du väljer färg och design
Expo Inox är tillförlitliga stålskorstenar som kan fås med tillbehör såsom T-rör och böjar. Med dina personliga val ger du bostadens inredning ett lyft och du formar också husets utsida. Välj en stålskorsten i runt utförande eller en fyrkantig huv och ta en färg som matchar fasaden och taket. Expo Inox kan fås i vilken färg du vill. Vi lagerför Expo Inox i svart och grått.

Säkerheten betyder allt
Stålskorstenens lätta konstruktion gör att den snabbt kommer upp i rätt temperatur, vilket motverkar kondens och därmed också syraangrepp. Isoleringen mellan inner- och yttermantel gör att du får ett jämnt och bra drag, något som ökar förbränningen och ger en säkrare funktion.

SkorstensFolket lämnar 10 års garanti på alla stålskorstenar. Givetvis är våra stålskorstenar CE-märkta och/eller innehar Byggproduktcertifikat